Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması

TAKİP ET

Seçim vaatleri arasında yer alan ancak seçim sonrasında rafa kaldırılan '3600 ek gösterge' hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin, "3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ediyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim vaatleri arasında yer alan ancak yıllardır gündeme getirilmeyen '3600 ek gösterge' hakkında konuştu. Bilgin, "3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ediyoruz" dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?
Ek göstergenin devlet memurlarının aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli bir yeri vardır.

Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların birinci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyorlar.

Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.
 

vedat bilgin 3600 ek gösterge