Büyükekşi'ye Taraftardan İstifa Çağrısı

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya karşısında aldığı ağır hezimetten sonra, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Türk taraftarlar tepki göstererek istifaya davet etti.

Avusturya'daki Ernst Happel Stadı'nda Avusturya Milli Takımı'yla oynanan hazırlık maçında, binlerce Türk vatandaşı tribündeki yerini aldı ve milli takımı destekledi. Mili Takımın'ın Avusturya karşısında 6 – 1 gibi tarihi bir yenilgi yaşaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan taraftarlar karşılaşma sonrası stat çıkışında rast geldikleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye sert tepki göstererek istifa çağrısında bulundular.

TFF Başkanı olduğundan beri tepkilerin odağı olan ve Türk futbolunda her gün yeni bir skandal yaşanan, birçok kulübün istifasını istediği TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye eşiyle birlikte gittiği maçın ardından kaydedilen görüntülerde taraftarların yoğun tepkisi görüldü.

Sosyal medyada yayınlanan cep telefonu kameralarıyla çekildiği anlaşılan videoda, bir taraftarın "Beşiktaş ile ne alıp veremediğin var senin ya?" sözleri, Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım kadrosuna dahil edildikten sonra Ümit Milli Takıma geri yollanmasını akıllara getirdi.

Taraftarların kendisini fark etmesiyle hızlı şekilde taraftarların arasından uzaklaşmaya çalışan Büyükekşi'ye, tepki gösterenlerin sayısı da aynı hızda arttı. Bazı taraftarlar, "İstifa", "Büyükekşi defol git" diye bağırırken, bir kişinin "Sattınız ülkeyi, sattınız" dediği duyuldu.