Büyük Taarruz Savaş Alanına Gölet!

TAKİP ET

Büyük Taarruz'un ilk günlerinde kanlı çarpışmaların yaşandığı ve Milli Mücâdele tarihimizin en önemli izlerini açık hava müzesi gibi bünyesinde barındıran, Çiğiltepe ve Ahır Dağları'nın DSİ nin Afyon Sincanlı Ovası için hazırlamış olduğu sulama göleti projesinin içinde kaldığı iddia edildi.

İsimsiz Millî Mücâdele Şehitlerimizin izini süren ve birçok mezar yeri tespit ederek şehitlerimizi huzura kavuşturan başta Dr. Selim Erdoğan olmak üzere, harp sahasında çalışan askerî tarihçiler, DSİ’nin Afyon Sincanlı Ovası için hazırladığı projenin yerinin Büyük Taarruz muharebelerinin geçtiği şehitlerin yattığı toprakların üzerinde olduğunu belirterek, bu projenin durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu. S.Erdoğan yaptığı açıklamada;

“Millî Mücâdele’nin izlerini taşıyan yerler tescile gerek olmaksızın koruma altındadır. Yani, buraya gölet yapılamaz! Gölete başka yer bulunur ama aşağıda yatan şehide bulunmaz! DSİ bu projeyle Fahrettin Altay’ın süvarilerini, mevzileri, şehitlikleri, yani Türk’ün tarihini sulara gömüyor! Vazgeçin! O kepçelerin önüne yatmak zorunda bırakmayın bizi!” diyerek yetkilileri göreve davet etti.”