Bursa'da zorla havuza girmeye çalışan Suriyeliler, site sakinlerini darp etti

TAKİP ET

Bursa'nın Mudanya ilçesinde site sakinleri, tanımadıkları Suriyeli uyruklu 15 kişiye havuza girmeleri için izin vermedi. Bunun üzerine Suriyeliler site sakinlerini tekme tokat dövüp arabayla kaçtı.

Bursa Mudanya'da Suriye uyruklu bir grup, siteye ait havuza girmek istedi. Suriyelileri tanımayan site sakinleri ise izin vermedi. Bunun üzerine Suriyeliler, site sakinlerini darp edip arabayla kaçtı.

Bursada Bugün'de Ercan Çalışır'ın haberine göre Bursa'nın Mudanya İlçesi Burgaz Mahallesi'nde bulunan Atış Yapı Arya Sitesi'nde dışarıdan gelen ve kimsenin tanımadığı 15 Suriyeli erkek, sitede dairesi bulunan bir site sakininin yakınları olduğunu söyleyerek havuza girmek istedi.

Sitede oturan vatandaşların bu duruma tepki gösterip izin vermemesine karşın Suriyeli şahıslar, site sakinlerini darp edip kaçtı.

Site sakinleri Mudanya Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verirken polis 34 FMF 302 ve 16 SOG 50 plakalı otomobiller ile kaçan Suriyeli 15 kişiyi arama çalışmalarını başlattı.

ZAFER PARTİSİ BURSA İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek, " Olayı duyar duymaz Mudanya'ya geldik. 15 yabancı uyruklu erkeğin site sakinlerini darp ettiğini öğrendik. Avukatllarımız ile olaya müdahil olduk. Site sakini vatandaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Zafer Partisi olarak böyle durumlarla karşılaşabiliceğimizi her fırsatta dile getirdik. Bu kaçan erkek 15 yabancı uyruklu yakalanıp hakettiği cezayı alana kadar takipte olacağımızı kamuoyuna bildiririz" şeklinde konuştu.

SİTE SAKİNLERİ KONUŞTU

Suriyeliler tarafından darbedilen site sakinleri açıklama yaparak “Kendi ülkemizde, kendi sitemizde sandalyeler kafamızda kırıldı. Biz başka ülkede bu kadar rahat davranamıyoruz. Neden bizim ülkemizde bu yapılıyor?” dedi.

Bursa Suriyeli Suriye havuz site havuzu site sakinleri sığınmacı Suriyeliler