Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

TAKİP ET

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fransız temsilcisi Lille ile İspanyol ekibi Sevilla 0-0 berabere kaldı. Lille'de forma giyen milli futbolcumuz Burak Yılmaz ise tarihe geçti.

UEFA Şampiyonlar Lig G Grubu üçüncü maçında Fransız temsilcisi Lille evinde İspanyol temsilcisi Sevilla’yı konuk etti. Fransa’da oynanan maçta milli futbolcularımızdan Zeki Çelik ve Burak Yılmaz 90 dakika sahada kalırken Yusuf Yazıcı maçı yedek kulübesinde tamamladı.

Mücadele Devler Ligi’nde gecenin gol atılmayan tek maçı oldu. Bu sonucun ardından Lille puanını 2'ye, Sevilla ise 3'e çıkardı. Aynı grupta Salzburg 7 puanla liderlik koltuğunda yer alırken Wolfsburg da 2 puanla son sırada bulunuyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNDE İLK
Le Parisine gazetesi ise Lille-Sevilla maçının haberinde Burak Yılmaz’ın toplamda 10 kez ofsayt pozisyonunda yakalandığını ve bu anlamda bir rekor kırdığının altını çizdi. Haberde “Burak Yılmaz kendine pozisyon yaratmak adına oldukça zorlandı. Şampiyonlar Ligi’nin başladığı günden bugüne tam 10 kez ofsaytta kalarak bu anlamda bir rekor kırdı” ifadeleri kullanıldı.
 

burak yılmaz şampiyonlar ligi ofsayt ofsayt rekoru lille