Bülent Arınç'tan AKP'li vekile tepki: Ulan 2 kilo et kaç lira biliyor musun?

TAKİP ET

Zaman zaman yaptığı açıklamalarla iktidarı eleştiren Bülent Arınç, AKP'li vekillere isim vermeden tepki gösterdi. Arınç, "Ulan 2 kilo et kaç lira biliyor musun sen" dedi.

AKP'li Bülent Arınç, Konya’da yayın yapan Kanal 42’de Özel Yayın programına katıldı. Ekonomiye ilişkin konuşan Arınç, AKP'li vekillere isim vermeden yüklendi.

Arınç, AKP'li isimleri eleştirirken, “2 kilo et yiyeceğime yarım kilo yerim diyerek göğüs geriyorlar. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen?” dedi. Arınç, şu ifadeleri kullandı:
“Bizim grup başkanvekilimiz yanlış bir matematik hesabı yaptı. Sonra döndü mü dönmedi mi bilmiyorum yüzde 7’yi yüzde 700 gibi anlayacak bir hesabın içerisine düştü. Biraz da gülünç oldu tabi. Dikkatsizliğine vermek tabi yoksa çok iyi bir insandır. Konya’dan da bir milletvekili de ‘minicik minicik zamlar, bundan şikayet etmeye gerek yok’ demişti. Bunlar insanları yaralıyor ama haberiniz olsun. Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?”

Arınç, isim vermeden, "Normal şartlarda 2 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi 2 kilo alıyorsak 2 tane alırız" sözleriyle gündem olan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ı ve eski AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'ı eleştirdi. 
 

arınç akp bülent arınç et ekonomi akpli vekil