Buğra Kavuncu'dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: "En çok Mansur Yavaş ismini duyuyoruz"

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sahada en çok duydukları ismin Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, Habertürk canlı yayınında soruları yanıtladı ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair soruyu yanıtlayan Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

"EN ÇOK DUYDUĞUMUZ İSİM MANSUR YAVAŞ"

"Hiçbir zaman 'aday olacağım' demedi. Bu algıya müsaade ediyor bu da çok normal. Olmaması anormal olurdu. Bu iddiayı muhafaza ediyor."

Kavuncu, cumhurbaşkanlığı adaylığına dair sahada en çok duyduğu ismi de açıklayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var.”

"MERAL AKŞENER'iN DOĞRU KİŞİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Cumhurbaşkanı adayı değil, başbakan adayıyım" açıklamasının kendilerine çok sorulduğunu ifade eden Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Anlat İstanbul çalışmamızda, en çok karşılaştığımız sorulardan biri, neden Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtiği. Ama bu bir hayıflanma, 'olmaz mı', 'geri dönmez mi'. Bunlar sahada duyduklarımız. (Peki kararından döner mi sorusu üzerine) Dönsün. Biz, o makam için sahip olduğu siyasi tecrübe ve biyografik istihbarat gücüyle, tecrübesiyle, yaklaşımı bütün bu özellikleri itibariyle, ben ve teşkilatlarımız Meral Akşener'in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz. Bunu kendisine söylüyoruz, o da, 'Ben söyleyeceğimi söyledim' diyor."

“Ben ve teşkilatımız genel başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığına geri dönmesini istiyoruz. Tecrübesi, birikimi ve kutuplaşmış Türkiye’deki bir kadının getireceği etki, bu ve bunun gibi özellikleri nedeniyle en doğru kişi olduğuna inanıyoruz.”

 

 

cumhurbakanlığı seçim aday gündem siyaset mansur yavaş buğra kavuncu iyi parti