Bu hareketler bel ağrılarına neden oluyor...

TAKİP ET

Günlük olarak yaptığınız ve size basit gözüken eylemler, bel ağrılarına sebep olabilir. Bel ağrılarınızdan kurtulmak için uzak durmanız gereken hareketler...

Bel ağrısını maalesef ki çoğu kişi yaşıyor. Bunun nedeni, günlük düzenli olarak yaptığımız ve bize çok basit gelen merdiven çıkma gibi hareketler olabilir. Bel ağrısı için özel kremler kullansak da bu bel ağrısının oluşmasını engellemez. Bunun yerine bel ağrısına sebep olduğunu düşündüğünüz eylemleri tamamen belinizin ağrısını yok etmeyeceğini bilseniz de azaltabilirsiniz. Uzmanlara göre bel ağrısına sebep olan günlük rutinlerimiz…

1. DAR KIYAFETLER VE YÜKSEK TOPUKLU AYAKKABILAR

Vücudunuzu saran çok dar kıyafetler hareketlerinizi sınırlayabilir, bu da omurganızın zorlanmasına neden olabilir. Aynı şey yüksek topuklu ayakkabılar için de geçerlidir. Yüksek topuklu ayakkabılar belinizin alt kısmındaki kasların kaymasına neden olur. 

2. ÇOK FAZLA ASİTLİ İÇECEKLER TÜKETMEK

Şekerli ve asitli içecekleri çok fazla tüketmek böbreklerinizde taş oluşmasına neden olabilir. Bu durum sırt ağrılarına neden olur. Gazlı içecekler aynı zamanda bağırsaklarınızda gazların sıkışmasına neden olur ve bu durumda omurganızda baskı oluşur. 

3. STRES

Vücut, stres hormonları salgıladığında kaslarınızın içgüdüsel olarak kasılır. Kaslarınızdaki gerginlik; boynunuzda, omuzlarınızda ve sırtınızda ağrılı hislere yol açar.

4. MERDİVENLERİ ÇOK FAZLA KULLANMAK

Merdivenleri kullanmak ne kadar sağlıklı bir düşünce olarak gözükse de bel ağrınız varsa merdivenleri kullanmak, bel ağrınızın artmasına neden olabilir.

5. YATAKTA KİTAP OKUMAK

Uyumadan önce en sevdiğiniz kitabın birkaç sayfasını okuma alışkanlığı, omuzlarınızda ve sırtınızda sertliğe neden olabilir. Yatakta kitap okurken geriye yaslandığımızda omurga ve alt sırt kaslarında gerginlik meydana gelir ve bu da ağrıya yol açar. 

Kaynak: physiotattva, aykiri.com.tr

Günde bir tane yemeyi ihmal etmeyin! Faydalarına inanamayacaksınız

sağlık bel ağrısı hareket