BtcTurk çöktü mü? BtcTurk'e erişim sağlanamıyor! Şirketten açıklama

TAKİP ET

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir erişim sağlanamıyor. Binlerce kullanıcının sosyal medyadan tepki göstermesinin ardından BtcTurk, teknik aksaklık nedeniyle erişim sorunu olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'e erişim sorunu yaşanıyor. Dün akşam başlayan erişim sıkıntısı bu sabah itibarıyla devam ediyor. Kullancılar sosyal medyadan tepki gösterirken, şirketten açıklama geldi.

Saat 10.00 itibarıyla erişim sağlanamayan BtcTurk'ün yaklaşık 4 milyon kullanıcısı bulunuyor.

BtcTurk'ten yapılan açıklamada sorunun Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle yaşandığı ifade edildi. BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk da "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok" açıklamasında bulundu.

Yine şirket tarafından yapılan bir diğer açıklamada da "Değerli kullanıcılarımız, Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

503 HATASI NEDİR?
BtcTürk Hata kodu 503, sunucu tarafında bir hata olduğunu ve gelen isteklerin işlenemeyebileceğini belirten HTTP hata kodlarından bir tanesidir. “Service Unavailable” hatası kullanıcıya erişmeye çalıştığı internet sitesinin yer aldığı sunucunun geçici olarak mevcut olmadığını göstermektedir.

btc btcturk bitcoin borsa kripto para kripto para borsası btcturk çöktü mü btcturk erişim