Brezilya lideri Jair Bolsonaro hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, hastaneye kaldırıldı. Bolsonaro'nun olası bağırsak tıkanıklığı nedeniyle acilen hastaneye kaldırıldğı ifade edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sabahın erken saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Yerel basında yer alan haberlere göre Bolsonaro, karın ağrısı ve bağırsak tıkanıklığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Bolsonaro'nun doktoru Antonio Luiz Macedo, ameliyatın gerekli olup olmadığını anlamak için muayenenin gerektiğini söyledi.

Yıl sonu tatili için Brezilya'nın güneyindeki Santa Catarina'da bulunan Bolsonaro, hastalanmasının ardından Sao Paulo'ya getirildi. Brezilya televizyonu Globo, Bolsonaro'nun başkanlık uçağından inip hastanaye götürüldüğü anları paylaştı.

2018'deki seçim kampanyasında bıçaklanan ve bağırsaklarından yaralanan Bolsonaro, tedavi için defalarca ameliyat geçirdi. Bolsonaro geçmeyen hıçkırık sorunu nedeniyle Temmuz 2021'de hastaneye kaldırılmıştı. Bolsonaro, geçtiğimiz kasım ayında da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılmıştı.

brezilya bolsonaro hastane sağlık bağırsak devlet başkanı