BOTAŞ'tan zam açıklaması: Türkiye'de Avrupa'nın en ekonomik doğalgazı kullanılıyor

TAKİP ET

BOTAŞ, doğalgaza yapılan yüzde 49'luk zammın ardından açıklama yaptı. BOTAŞ'ın açıklamasında Türkiye'nin konutlarda Avrupa'nın en ekonomik doğalgazını kullandığı belirtildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.

Yüzde 49'luk zammın ardından BOTAŞ'tan açıklama geldi. BOTAŞ, Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne göre konutlarda Avrupa'nın en ekonomik doğal gazının Türkiye'de kullanıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur. Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde Kasım ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz tarifesine yüzde 46,82 oranında artış yapılmıştır."

 

botaş zam doğalgaz avrupa enerji