Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin 'Huzur Hakkı'na yüzde 33 zam yapıldı, 24 bin TL oldu

TAKİP ET

Borsa İstanbul'un dün gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında Varlık Fonu'nu temsilen yönetime giren Ahmed Ali el-Hammadi'nin önergesi ile üyelerin 'Huzur Hakkı'na yüzde 33 zam yapıldı. Aralarında Fahrettin Altun'un da bulunduğu 8 kişinin Huzur Hakkı, 24 bin TL oldu.

Borsa İstanbul'un dün yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Hakan Atilla'nın istifası ile boşalan Genel Müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun seçildi. Ayrıca Borsa İstanbul'un dün yapılan Genel Kurul toplantısında Türkiye Varlık Fonu’nu temsilen yönetime giren Ahmed Ali el-Hammadi’nin önergesiyle üyelerin “Huzur Hakkı” yüzde 33 zamla 18 bin TL'den 24 bin liraya yükseldi.

HUZUR HAKKI'NA YÜZDE 33 ZAM
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, geçtiğimiz yıl 14 Nisan tarihinde yaptığı toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan'a aylık 24 bin TL, aralarında Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da bulunduğu yönetim kurulu üyelerine ise 18 bin TL huzur hakkı verilmesi yönünde karar alınmıştı. Dünkü toplantıda ise Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine ödenecek ücretler yeniden belirlendi.

Türkiye Varlık Fonu’nu temsilen yönetime giren Ahmed Ali el-Hammadi’nin teklifi üzerine Yönetim Kurulu Başkanı’na ödenen huzur hakkı 24 bin TL’de kalırken, üyelerin aldıkları 18 bin TL huzur hakkı yüzde 33 artırılarak 24 bin TL’ye çıkarıldı.


ÖZEL ARAÇ TAHSİSİ, KONAKLAMA SEYAHAT GİDERLERİ...
Alınan kararda ayrıca özel araç tahsisi,  görevle ilgili konularla yolculuk, seyahat, konaklama, harcırah, temsil ödeneği haklarından yararlanma imkanı,  ayrıca bu kişilerin eşleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin Borsa İstanbul A.Ş personeli ile aynı şartlar dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılması gibi haklar tanınırken, Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi ve devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi de aynen kabul edildi.

Ayrıca Borsa İstanbul'un yönetim kurulundan Türkiye Varlık Fonu eski başkanı Zafer Sönmez çıkarıldı ve yerine Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu alan Katar Yatırım Otoritesi’ni temsilen Ahmed Ali el-Hammadi getirildi.

BİST YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER VAR?
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Erişah Arıcan’ın yürütmeye devam edeceği Borsa İstanbul yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Korkmaz Ergun
Fahrettin Altun
Yunus Arıncı
Metin KıratlıI
Işınsu Kestelli
Ahmed Ali Al-Hammadi
Cem Demiroğlu
Tevfik Eraslan

fahrettin altun borsa istanbul yönetim kurulu huzur hakkı katar varlık fonu