Borç batağındaki AKP'li Çorum Belediyesi, 4 yılda tamamlanmayan yeni bina için tekrar ihaleye çıktı!

TAKİP ET

Sayıştay Başkanlığından borçları olduğu gerekçesiyle uyarı alan AKP'li Çorum Belediyesi, 2017 yılında ihaleye çıkardığı yeni hizmet binası tamamlanamayınca yeniden ihale düzenledi. Borcu olan belediye, yeni belediye hizmet binası yapımı için 70 milyon lirayı aşkın harcama yaptı.

AKP’li Çorum Belediyesinin yeni belediye hizmet binası yapımı için 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlediği ihaleyi 43 milyon 333 bin TL teklif ile Rg İnşaat Enerji Şirketi almıştı. Çorum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2017’den beri tamamlanamayan belediye binası için “Yeni Belediye Hizmet Binası İkmal Yapım İşi” adı altında bir ihale daha düzenledi. İhale, 21 Haziran 2021’de yapılırken 28 milyon TL teklif veren Özen-El İnşaat ile Bulut Park İnşaat iş ortaklığına verildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, şirket ile AKP’li belediye arasında imzalanan sözleşmede belediye binası inşaatının 20 Şubat 2022 tarihine kadar bitirilmesi istendi. Yeni belediye hizmet binası için düzenlenen iki ayrı ihalenin toplam bedeli ise 71 milyon 333 bin TL’yi buldu.

“BELEDİYE ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN NE KADAR İŞ VARSA HEPSİNİ YAPTI”
Çorum Belediye Meclisinin CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz yaptığı açıklamada, milyonlarca liraya yaptırılan yeni belediye hizmet binasına ihtiyaç olmadığını vurgulayarak “Kentte 15 bin kişilik stadyuma da ihtiyaç yoktu lakin Çorum Belediyesi bunu inşa etti. Yeni belediye hizmet binasına da ihtiyaç yoktu lakin milyonlarca lira harcayarak yapıyorlar. Hatta belediye imam hatip lisesine ihtiyaç olmamasına rağmen onu da yaptı” dedi. 

Yılmaz, Çorum Belediyesinin halkın yararına olmayan hizmetler yaptığını belirtirken “Belediye üzerine vazife olmayan ne kadar iş varsa hepsini yaptı. Diyanetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapması gereken ne kadar iş varsa hepsini belediye yaptı” ifadelerini kullandı.

çorum çorum belediyesi borç akp ihale