Bolu'da Suriyeli şahsın saldırısına uğrayan Iraklı kadın esnafa sığındı

TAKİP ET

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Irak uyruklu bir kadın, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Suriye uyruklu şahsı bıçakladı. Iraklı kadın çıplak halde esnafa sığındı. Suriyeli şahıs, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı.

Türkiye'de sığınmacı sorunu ve göç hareketleri tartışılmaya devam ederken Bolu'nun Mudurnu ilçesinde şok bir olay yaşandı.

1 çocuk annesi Irak uyruklu S.A. (30), sosyal medyadan tanıştığı Suriye uyruklu A.A. (21) ile evinde buluştu. İki isim arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. S.A., Suriye uyruklu A.A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

 Tartışmanın büyümesi üzerine S.A, mutfakta bulunan bıçakla A.A.’yı boynundan yaraladı. Çocuğunu da yanına alan S.A. çıplak halde evden kaçarak sokak üzerindeki bir işyerine sığındı.

Esnafın kendisine verdiği kıyafetleri giyen kadın olayı anlatmaya çalıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

SURİYELİ ŞAHIS TUTUKLANDI

Boynundan yaralanan Suriye uyruklu A.A., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı. Yaralama suçundan hakkında işlem yapılan S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Köroğlu Gazetesi'nin haberine göre kadının sığındığı esnaf Tayip Ünsal, şöyle konuştu:

 “Dükkânı kapatmak üzereyken, bir bayan geldi. Elinde küçük bir çocuk vardı. Üzerinde kanlar vardı. Üzeri çıplaktı, üstünü kapatması için kıyafetler verdik. Ben yaralandığını düşündüm. Durumu 112 Acil servise haber verdim. Daha sonra polis geldi. Dışarıda daha ileride bir kişinin daha yaralı vaziyette yattığını söylediler. 2’si de yabancı uyrukluymuş. Cinsel saldırı falan olabilir diye düşündük. Korunmaya muhtaç olduğunu anlatır gibi korku içinde geldi. Biz de yardımcı olduk. Ben de çekindim, yaralı olduğunu sandım. Daha sonra anladık ki yaralama olayını kendisi gerçekleştirmiş”

Bolu Suriyeli Iraklı cinsel saldırı çıplak