Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

Sığınmacı Hakları Platformu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, "mültecilere yönelik nefret ve ayrımcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sığınmacı Hakları Platformu üyesi bir grup, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde açıklama yapan grup, Suriye'den kaçan Suriyelilerin sığınma haklarının, temel yaşam ve insan haklarından olduğunu belirterek, Tanju Özcan'ın söz ve eylemlerinin, insan hakları ihlali, ayrımcılık ve nefret temelli suçların odağı haline geldiğini iddia etti.

Bolu Gündem'in haberine göre avukat Gülden Sönmez, bireysel olarak hazırlanan bireysel suç duyurusu dilekçelerini Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Suç Duyurusu dilekçelerinde, Tanju Özcan'ın, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan, "nefret ve ayrımcılık, kişilerin huzur ve sükununu bozma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, görevi kötüye kullanma, kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından yargılanıp cezalandırılması talep ediliyor.

tanju özcan bolu suriyeli suriyeliler bolu belediye başkanı sığınmacı