Boğaziçili öğrenci isyan etti: "Parasızlıktan aç kalacak konuma geldim"

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji 1. sınıf öğrencisi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yaşadığı zorlukları dile getirdi. Çağla isimli öğrenci, parasızlıktan aç kalacak konuma geldiğini söyledi.

AHMET KUT / AYKIRI

Enflasyon, işsizlik, geçim sıkıntısı derken koronavirüs ile çok daha zorlu yaşam şartlarına maruz bırakılan Türk vatandaşları, her geçen gün muzdarip hale geliyor. Özellikle gençlerin yaşadığı gelecek kaygısı ve niteliksiz eğitim olanakları, gençleri daha karamsar hale getiriyor. Seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan genç bir kadın öğrencinin yaptığı paylaşımlar yürek burktu. 

Kadın öğrenci yaşadığı zorluklar karşısında “Açız, parasızız, okuyamıyoruz. Sesimizi duyan yok mu?” ifadesi ile dert yandı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde 1. Sınıf olduğunu ifade eden Çağla Öztürk, maddi yetersizlik sebebiyle zor durumda olduğunu ve eğitimine devam etmekte zorlandığını belirtirken “Elinizi vicdanınıza koysanız utanacaksınız devlet büyükleri, lakin ona bile tenezzül etmiyorsunuz.” paylaşımı ile devlet yetkililerinin duyarsızlığına isyan etti.

“BEN BU ÜLKEDE KALMAK İÇİM ÇIRPINDIKÇA DUVARLAR ÖRÜYORSUNUZ”
Yaşanan tüm zorluklara rağmen ülkesi adına bir şeyler yapmak istediğini belirten genç öğrenci, “İnsanlar ülkeyi terk etmek için an kovalıyorlar ben hâlâ kalıp ülke adına çabalamak istiyorum. Bizi ülkeye küstürdünüz. Birazcık gururunuz varsa utanın. Çocuklarınız yatlarla tur atıyor ben boş akbilimle evde oturuyorum. Turistler cirit atıyor semt semt ben evimde aç duruyorum.” dedi. 

Öte yandan ülkede geçim sıkıntısı nedeniyle insanların çöpte yemek aradığını ve sokaklar para dilenen insanlarla dolup taştığını ifade eden genç öğrenci, “Bana hâlâ burs çıkmıyor. Burs için annemin babamın olmaması şartını istiyorsunuz. Ben bu ülkede kalmak içim çırpındıkça bana karşı duvarlar örüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

“NEREDE FIRSAT EŞİTLİĞİ”
Ekonominin çok iyi olduğuna dair açıklamalarda bulunun hükümet yetkililerini eleştiren Boğaziçili öğrenci, “Yaz okulundan alacağım derse param yetmedi diye kaç gün parasız gezdim haberiniz var mı? Daha dün babamdan utanarak para istedim. Ben öğretmen çocuğuyum ve annem çalışmıyor. Yazın emekçiyim, ellerim nasır tuttu fındık toplamaktan. Hâlâ okuluma odaklanmaya çalışıyorum. Nerede fırsat eşitliği? Nerede eğitimde hak eşitliği birisi bana söylesin delireceğim” ifadesinin yanı sıra geçim sıkıntısını dile getiren insanların cebinde telefon ya da kolunda saat olduğu için lüks yaşam sürdürdüğü algısına da “Cebimizdeki telefondan kolumuzdaki saate kadar lüks sayılıyor bu ülkede. Şaka mı yapıyorsunuz siz? AÇIZ, PARASIZIZ, OKUYAMIYORUZ. SESİMİZİ DUYAN YOK MU?” paylaşımı ile tepki gösterdi.

boğaziçi öğrenci türkiye ekonomi üniversite