Boğaziçi Dayanışması'ndan sözde soykırım açıklaması!

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde öğrencileri temsil ettiğini ileri sürerek ortaya çıkan Boğaziçi Dayanışması isimli Twitter hesabı sözde Ermeni Soykırımı'na destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamasına yönelik eylemlerde öğrencileri temsil ettiğini ileri süren 'Boğaziçi Dayanışması' isimli Twitter hesabı, yaptığı paylaşımla sözde Ermeni Soykırımı'na destek verdi. Ayrıca paylaşım Kurtuluş Savaşı döneminde İtilaf Devletlerinin yardımı ile Milli Mücadeleye karşı kurulan Hınçak ve Taşnak Cemiyeti’nin üyesi Matteos Sarkisyan'a yer verildi.  

Boğaziçi Dayanışması hesabı, bölücü faaliyet gösterdiği gerekçesiyle İstiklal Mahkemelerinde yargılanan Sarkisyan’ın sözlerini kullandığı paylaşımda, “Bu ülkenin refahı için yapmadığımız ne kaldı? Ermenilerin ve Türklerin kardeşliğini sağlamak için öylesine fedakarlıkları kabul ettik. Ne kadar enerji tükettik ne kadar çok kanımızı akıttık… Bizim karşılaştığımız nedir? Yalnızca çabalarımızı yok saymakla kalmadınız, bilinçli olarak bizi imha etmeye çalıştınız.” ifadelerilye sözde 'soykırımı' andı . 

Öğrencileri temsil ettiğini ileri süren hesabın, sözde Ermeni Soykırımı’nı anmasının ardından çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. Öte yandan sözde Ermeni Soykırımı’nın anılması  Boğaziçi Üniversitesine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ataması yapılan rektöre karşı verilen mücadeleye de zarar verildiği düşüncesi tepkiler arasında yer aldı.

RESMİ ÖĞRENCİ OLUŞUMUNDAN TEPKİ AÇIKLAMASI
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tek resmi öğrenci oluşumu olan Boğaziçi Öğrenci Temsilciliği Kurulu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Boğaziçi Dayanışması adlı hesabın yaptığı paylaşımın öğrenciler ve direniş ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek, “111 Gündür sürdürdüğümüz direnişimiz; ülkemizin ve ülkemiz gençlerinin hak ettiği akademik özerklik, özgürlük ve demokrasi değerlerini koruma mücadelesidir” açıklamasını yaptı.

İşte o skandal açıklama:

"Mayıs 1915’te İttihat ve Terakki önderlerine suikast iddiasıyla yargılanarak idam edilen Hınçak Partisi üyesi Paramaz (Matteos Sarkisyan) mahkemede yaptığı savunmada şöyle diyordu: “Bu ülkenin refahı için yapmadığımız ne kaldı?

Ermenilerin ve Türklerin kardeşliğini sağlamak için öylesine fedakarlıkları kabul ettik. Ne kadar enerji tükettik, ne kadar çok kanımızı akıttık… Bizim karşılaştığımız nedir? Yalnızca çabalarımızı yok saymakla kalmadınız, bilinçli olarak bizi imha etmeye çalıştınız.

Şunu unuttunuz ki Ermenilerin imha edilmesi bütün Türkiye’nin yıkımı demektir.” 1915 Ermeni Soykırımı’nın 106’ıncı yıl dönümünde Ermeni halkının acısını paylaşıyor, onurlu direnişlerini saygıyla selamlıyoruz."

boğaziçi boğaziçi dayanışması 1915 olayları sözde soykırım ermeni