Bitcoin caiz mi? Nihat Hatipoğlu o soruya ne yanıt verdi

TAKİP ET

Türkiye'de kripto paralara ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Nihat Hatipoğlu'nun Ramazan programında kripto para ile ilgili soru soruldu. Peki Bitcoin caiz mi, haram mı? Nihat Hatipoğlu ne yanıt verdi?

Dünyada büyük bir kitleye ulaşan kripto paralar, Türkiye'de de her geçen gün etkisini artırmaya devam ediyor. Ramazan programı yapan Nihat Hatipoğlu'na da kripto paralar ile ilgili soru soruldu.

Bir sosyal medya fenomeni, Nihat Hatipoğlu’na “Bitcoin caiz mi, Bitcoin’den kazanılan para ile hacca gidilir mi?” sorularını yöneltti. Hatipoğlu ise Bitcoin’in haram olmadığını ancak uzak durulması gerektiğini belirtti. 

“BU KONUDA ENDİŞELİYİZ”
Hatipoğlu, Bitcoin ile ilgili kendisine yöneltilen soruya “Kripto para konusunda doğrusu çok gönülden caizdir diyemiyorum. Borsada bir değer var, görüyorsunuz ele dokunur, yapısı var. Borsada bir sakınca yok ama kripto para, Bitcoin benzeri şeyler konusunda gönülden bir şey diyemiyorum. Haram konusunda da tam bir şey diyemiyorum. En azından uzak durulması konusunda kanaatim var. Çünkü olmayan bir para var ortalıkta, mal var ortada, her şey internet üzerinden oynamaya devam ediyor. Doğrusu, endişeliyiz bu konuda. Uzak durmanızdan yanayım ama haramdır da demiyorum.” ifadesi ile karşılık verdi. 

bitcoin nihat hatipoğlu kripto para borsa ekonomi