Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye: "Dünyada en fazla mülteci barındıran ülke olduğunuz için teşekkür ederiz"

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, dünyada en fazla mülteci barından ülke olduğumuz için Türkiye'ye teşekkür etti.

Kendi ülkelerine sığınmacı almamak için sınırlarına çelik duvarlar ören, mülteci botlarını batıran ve geri iten Avrupa'dan Türkiye'ye teşekkür geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un ardından Birleşmiş Milletler'den de açıklama yapıldı.

TÜRKİYE'YE MÜLTECİ TEŞEKKÜRÜ

Gaziantep ve Hatay'ı kapsayan 5 günlük ziyaretini tamamlayan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, dünyanın en fazla sayıda mülteci barındıran ülkesi olduğu için Türkiye'ye teşekkür etti.

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Matsuya, insani yardım çalışmalarını desteklediği için Türkiye hükümetini alkışladı ve 3,7 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığı için dünyanın en fazla sayıda mülteci barındıran ülkesi olan Türkiye'ye teşekkür etti" ifadesini kullandı.

Haq, "Kuzeybatı Suriye'de 4,1 milyon insan, temel ihtiyaçlarını karşılamak için BM yardımına güveniyor" diyerek, her ay Türkiye üzerinden gıda ve diğer yardımlarının Suriye'deki 2,4 milyon kişiye ulaştırıldığı bilgisini aktardı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI KONUŞTU

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sırasında "Türkiye'ye teşekkür borçluyuz. Bu kadar çok insanı kabul etmeniz çok etkileyici. 4 milyon mültecinin güvenle yaşamaları önemli" demişti.

Birleşmiş Milletler Hatay Gaziantep Türkiye mülteci