Birleşmiş Milletler'den Suriyeliler açıklaması: "Suriyelilerin geri dönüşü için uygun ortam yok!"

TAKİP ET

Türkiye'de Suriyeliler sorunu her geçen gün daha çok tartışılırken Birleşmiş Milletler'den çarpıcı bir açıklama geldi. BM'den yapılan açıklamada "Suriyelilerin geri dönüşü için uygun ortam yok" denildi.

Türkiye'de sığınmacı sorunu tartışma konusuyken Birleşmiş Milletler Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu'ndan çarpıcı bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada "Suriyelilerin güvenli ve onurlu dönüşü için uygun ortam yok" denildi.

Birleşmiş Milletler Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan ve 24'üncüsü yayımlanan raporda Suriyelilerin geri dönemeyeceği belirtildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen basın konferansında konuşan Komisyon Başkanı Paulo Pinheiro ise Suriyelilerin geri gönderilmesine ilişkin olarak, "Suriyeli siviller için savaş devam ediyor ve bu ülkede güvenli bir yer bulmaları çok zor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU "ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK" DEMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin evlerine döndürülmesi için çalışmaları başlattık" demişti.

Çavuşoğlu, "Bu işin ciddiyetini biraz anladılar. Başta BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’yle Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin ülkelerine döndürülmesi için çalışmalarımız var" ifadelerini kullanmıştı. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Suriyelilerin geri gönderilmesi için çalışmaları başlattık

birleşmiş milletler suriye suriyeliler türkiye sığınmacı