Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye'de elektrik santrali inşa edecek

TAKİP ET

Suriye ile ilişkilerini normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri dikkat çeken bir karara imza attı. BAE'li firmalar, Suriye hükümeti ile Şam'da elektrik santrali inşa edilmesine yönelik sözleşme imzaladı.

Suriye'de hayat normale dönmeye devam ediyor. Suriye ile ilişkilerini normalleştiren ilk Arap ülkeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Şam hükümetiyle bir anlaşmaya imza attı. BAE'li firmalar,  Suriye Elektrik Bakanlığı ile başkent Şam yakınlarında 300 megawatt enerji kapasiteli bir elektrik santrali inşa edilmesine dönük sözleşme imzaladı.

SANA'nın aktardığına göre BAE merkezli firmalar, sözleşme kapsamında Şam kırsalındaki Teşrin elektrik santrali yakınlarında bulunan Vadi er-Rabi bölgesinde, 300 megawatt kapasiteli bir elektrik santrali kuracak.

Elektrik tedariği, enerji altyapısı savaş boyunca ciddi hasarlar alan Suriye'nin en önemli sorunları arasında yer alıyor.

Bununla birlikte 2 gün önce BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid, beraberindeki heyetle Şam'ı ziyaret ederek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü.

birleşik arap emirlikleri suriye bae elektrik santral enerji