Binnur Kaya'nın ablası kim? Binnur Kaya'nın ablası da ünlü çıktı

TAKİP ET

Kırmızı Oda dizisindeki "Doktor Hanım" karakteriyle beğeni toplayan Binnur Kaya'nın ablası da ünlü çıktı.

1996'da Kaynanalar dizisiyle oyunculuğa adım atan Binnur Kaya, Abuzer Kadayıf, Babam ve Oğlum, Cinayet Süsü, Çarli, Bir Demet Tiyatro, 7 Numara, Yabancı Damat, Kavak Yelleri, Avrupa Yakası, Türk Malı ve Muhteşem Yüzyıl gibi sevilen yapımlarda rol aldı. Şimdilerde Kırmızı Oda dizisinde başrol oynayan oyuncu, özel hayatı ve ailesini de gözlerden uzak tutuyor.

ABLASI, UZMAN OLARAK PROGRAMLARA ÇIKIYOR
Kaya'nın bu zamana kadar gündeme getirmediği ablası İlknur Kaya Turan'ın da kendi alanında ünlü biri olduğu öğrenildi. Ekonomist ve Kişisel Dönüşüm Uzmanı olan İlknur Kaya, Gazeteci Savaş Kalafat'ın YouTube kanalına da sık sık uzman olarak konuk oluyor.

BİNNUR KAYA KİMDİR?
Aslen Elazığlı olan Binnur Kaya 1972 yılında Ankara’da dünyaya geldi.Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden mezun olan Kaya hemen ardından İstanbul’a yerleşti. Ankara Sahnesi, Karatahta isimli Çocuk Tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda çalışan Kaya daha sonra Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncu kadrosuna katıldı. İlk televizyon dizisi Kaynanalar olan Kaya; 2007- 2008 sezonunda ise Avrupa Yakası dizisine dahil oldu.2010 yılında Vavien filmindeki rolüyle 42.Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Kaya 2014 yılında ise 21.Magnum Altın Kelebek Ödülleri’nde Aramızda Kalsın dizisindeki rolü ile En İyi Kadın Komedi Oyuncusu seçildi.

binnur kaya kırmızı oda abla ilknur kaya turan