Bingöl şehidi Birol İli'nin eşi: Bizim evlilik yıl dönümümüzdü, bana şehadetini armağan etti

TAKİP ET

Bingöl'de şehit düşen Özel Harekat polisi Birol İli'nin öğretmen eşi Merve İli, "Biliyor musunuz dün bizim evlilik yıl dönümümüzdü. Kendisi bana armağan olarak şehadetini verdi" dedi.

Bingöl'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde, mühimmat sevki sırasında meydana gelen patlamada Necati Aygün ve Birol İli şehit oldu. Şehit Birol İli, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Cenaze töreni ise yürekleri dağladı. Şehit Birol İli'nin öğretmen eşi Merve İli, kendisini teselli etmeye çalışan eşinin meslektaşlarına, "Biliyor musunuz dün bizim evlilik yıl dönümümüzdü. Kendisi bana armağan olarak şehadetini verdi. Onun emaneti olan yavrumuza çok iyi bakacağım" dedi.

Eşinin Türk bayrağına sarılı naaşın yanına giden Merve İli, "Bak, bir şey diyeceğim sana şimdi, sen gittin ya ben buradayım, oğlun, anan baban da burada. Sen oğlunu merak etme. Ben oğlunu dedelerine götürürüm. Senin aklın bizde kalmasın. Ben her şeyi yapabiliyorum biliyorsun ya. Sen görevde olduğun gibi. Sen orada güzel güzel uyu kurban olduğum, bizi merak etme. Artık seni 'göreve gitti' sayacağız, hani hep bizi bırakıp gidiyordun ya. Seni yine görevde bileceğiz. Oğlumuza çok iyi bakacağım. Ona hem analık hem babalık yapacağım" diye konuştu.
 

bingöl birol ili şehit merve ili