Binance eski CEO'su CZ'nin başı dertten kurtulmuyor: şimdi de hapsi isteniyor

TAKİP ET

Binance eski CEO'su ve kurucusu Changpeng Zhao ABD'de geçtiğimiz sene eski aleyhine açılan davada şimdiye kadar 4,32 milyar dolar para cezası ödedi. Savcılar CZ'nin şimdi de 36 ay hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance ve Zhao’nun federal yaptırımları ve para aklama karşıtı yasaları yeteri kadar uygulamadığı ve kanunları deldiğini iddia ettiği davada Binance kurucusu Changpeng Zhao için, savcılar 36 ay hapis isteminde bulundu.

Binance ve CZ, kara para ve terör finansmanı yasalarını ihlal etmekle suçlu bulunmuştu. Savcılık, tavsiye edilen cezaların yaklaşık iki katını istedi.

30 Nisan'da hüküm giymesi beklenen CZ, kendisi ve borsanın ihlallerini kabul etmiş ve kasım ayında Binance'teki görevinden istifa etmişti. Binance ise 4,32 milyar dolarlık para cezasına çarptırılmıştı.

Savcılığın açıklamasında, "Zhao'nun ABD yasalarını kasıtlı olarak ihlalinin büyüklüğü ve sonuçları göz önüne alındığında, 36 aylık ceza yasalara saygıyı teşvik edecek ve yeterli caydırıcılığı sağlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Ceza yönergeleri Zhao için en fazla 18 ay hapis cezası öngörüyordu. CZ, ABD'de 175 milyon dolarlık bir kefaletle serbest bırakılmıştı.