Bill Gates'ten 2022 yılı için 5 tahmin! 2022 yılı öngörülerini açıkladı

TAKİP ET

Microsoft'un kurucusu olan dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates, 2015 yılında yaptığı bir açıklamada dünyayı koronavirüse benzeri bir karşı uyarmıştı. 2022 yılı için gelecek tahminlerini paylaşan Gates, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

2015 yılında Covid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates haklı çıkmıştı. Bu açıklamaları nedeniyle pek çok iddianın baş aktörü konumunda olan Gates'ten 2022 yılı için  flaş açıklamalar geldi. İşte Gates'in 5 öngörüsü...

KORONAVİRÜSÜN EN KÖTÜSÜ GEÇMİŞ OLACAK
GatesNotes isimli blogunda yayınladığı yıllık analiz yazısında Bill Gates, "Bir başka tahminde bulunmak aptalca olabilir ama salgının akut safhasının 2022'de sona ereceğini düşünüyorum" dedi.

Ünlü milyarder, Delta varyantı nedeniyle pandeminin sonunun umduğu kadar yakın bir zamanda gelmediğini ve insanları tam olarak aşılatmak için mücadele ettiğini söyledi.

"Omicron varyantının endişe verici olduğuna şüphe yok" diyen Gates, yeni varyantların teşhis edilmesinin hızı ile aşılar ve antiviral ilaçlarındaki gelişmeler nedeniyle, koronavirüsün 2022 yılında endemiye dönüşebileceği konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

METAVERSE: SANAL BİR DÜNYA
Bill Gates, Metaverse hakkında söyledikleri ile gündemde yankı uyandırdı. Gates, 2021 yılını 'en sıra dışı ve zor yıl' olarak tanımlarken, 2022 ve sonrası için iyimser tahminlerde bulundu. Bu tahmine göre; eski adıyla Facebook'un artık 'Meta' olarak anılması, kullanıcıları oyun oynayacakları, sosyalleşecekleri ve çalışacakları sanal bir dünyaya itebilir. 

Metaverse’ün toplantı yapma şeklimizi dönüştüreceğine inandığının söyleyen Gates şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki iki veya üç yıl içinde, çoğu sanal toplantının, ızgara şeklinde dizilmiş 2 boyutlu kamera görüntülerinden, 3 boyutlu dijital avatarları içeren Metaverse’e geçeceğini tahmin ediyorum. Hem Facebook hem de Microsoft kısa süre önce bunun için vizyonlarını açıkladılar ve bu da çoğu kişiye nasıl görüneceğine dair ilk görüşlerini verdi."

"Buradaki fikir, avatarınızı kullanarak yapacağınız sanal toplantıların insanlarla gerçek bir odada olma hissini vermesidir' diyen Gates, 'Bunu yapmak için ifadelerinizi, beden dilinizi ve sesinizin kalitesini doğru bir şekilde yakalayacak VR gözlüklerine ve hareket yakalama eldivenleri gibi bir şeye ihtiyacınız olacak. Çoğu insan henüz bu araçlara sahip değil, bu da benimsemeyi biraz yavaşlatacak."

EVDE SAĞLAM BİR SAĞLIK TEŞHİSİ
'Şu anda, yıllık fizik muayenenizin zamanı geldiğinde, muhtemelen hayati ölçümleriniz ve kanınızı aldırmak için doktorunuzun muayenehanesine gitmeniz gerekiyor' diyen Gates sözlerine şöyle devam etti:

"Peki ya evinizde doktorunuzun kan basıncınızı ölçmek için uzaktan kontrol edebileceği bir cihazınız olsaydı? Ya nasıl uyuduğunuzu ve aktif kalp atış hızınızın ne olduğunu görmek için akıllı saatinizden toplanan verilere bakabilseydi? "

"Bunların hepsi gelecekte gerçek olasılıklar. Sağlık hizmetlerini nasıl dönüştüreceklerini merakla bekliyorum" diyen Gates, 'Teknoloji ve gizlilik sınırlarının ötesinde, dijital sağlık hizmetleri gerçekten ana akım haline gelmeden önce çözmemiz gereken bazı regülasyon engelleri de var. Bazı yerlerin kanunları, lisanslamanın şu anki işleyişinden dolayı uzaktan hastaları görmeyi zor kılıyor' dedi.

ALZHEİMER İÇİN BİR KAN TESTİ KULLANIMA ONAYLANACAK
Bill Gates'e göre, 2022’de izlenmesi gereken bir diğer alan da Alzheimer teşhisi. Son zamanlarda bu cephede büyük ilerleme kaydedildiğinin altını çizen Gates şu ifadeleri kullandı;"Alzheimer için ilk uygun fiyatlı, erişilebilir kan testinin gelecek yıl onaylanması ihtimali iyi görünüyor. Bu gelişme, şu anda tedavisi veya yavaşlatmanın bir yolu olmayan hastalığı olan insanlar için ezber bozucu olmayacak olsa da, bu test, bir tedavi buluşu arayışındaki ilerlemeyi hızlandıracaktır.

2022 'YENİ NORMALİN YILI' OLACAK
Gates, pandeminin en kötüsünün 2022’de sona ereceğine inandığını söylerken, Covid-19 sağlık krizinin birçok kalıntısı devam etse bile, normalin yeni bir versiyonuna yerleşeceğimizi belirtti. '2022’nin çoğumuzun pandemi sonrası yeni normale nihayet yerleştiği bir yıl olacağını düşünüyorum' diyen Gates sözlerine şöyle devam etti: 

'Benim için bu, Covid vakaları umarım azalırken biraz daha ofise gitmek anlamına gelecek. Üç çocuğumun da evden ayrıldığı ve günüm onlarla geçirecek zaman bulmak üzerine yapılandırılmadığı için evde yeni bir ritim bulmak istiyorum. Blogum ve diğer kanallar aracılığıyla insanlarla etkileşim kurmak için daha fazla zaman harcamayı dört gözle bekliyorum."

bill gates 2022 metaverse koronavirüs microsoft tahmin yeni yıl öneri sağlık