Bill Clinton'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme

TAKİP ET

ABD'de 1993 ile 2001 yılları arasında Başkanlık yapan 75 yaşındaki Bill Clinton, enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Clinton'un sağlık durumu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Clinton, hastaneden taburcu edildi.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, kanında tespit edilen enfeksiyon nedeniyle yatırıldığı hastanedeki tetkik ve tedaviden sonra taburcu edildi. Clinton, eşinin refakatinde hastaneden yürüyerek ayrıldı.

Kan dolaşımına yayılan idrar yolu enfeksiyonu sonucu salı günü California Üniversitesi Irvine Tıp Merkezindeki yoğun bakım ünitesine yatırılan Clinton, ateşi düşürüldükten sonra eşi Hillary Clinton ile bugün hastaneden ayrıldı.

Irvine Sağlık Tıp Departmanı Direktörü Dr. Alpesh N. Amin, basına yaptığı açıklamada, "Başkan Clinton bugün taburcu edildi. Ateşi ve beyaz kan hücresi sayısı normale döndü" diyerek antibiyotik tedavisine New York'ta devam edileceğini belirtti.

AMELİYAT OLMUŞTU
Clinton 2010 yılında bir kalp ameliyatı geçirdi. 2004 yılında New York’taki bir hastanede koroner baypas ameliyatı geçirdi. Dört saat süren açık kalp ameliyatı, göğüs ağrıları ve nefes darlığı nedeniyle yapılan testlerin hayati tehlike arz eden kalp hastalığı olduğunun ortaya çıkmasından sonra yapılmıştı. Clinton’ın ayrıca cilt kanseri, kist, alerji ve bazı işitme sorunları vardı.

bill clinton sağlık hastane abd başkan amerika