Bilim Kurulu toplanıyor: Tam kapanma görüşülecek

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 15.00'te Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantıda ana gündem tam kapanma önerisi olacak.

Türkiye'de vaka sayılarında hiçbir şekilde düşüş yaşanmazken vefat sayısı her geçen gün artıyor. Tedbirlerin yetersiz kalması üzerine kulislerde Ramazan Bayramını içine alacak şekilde 2 ya da 3 haftalık tam kapanma gelebileceği konuşuluyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında tam kapanma önerisini görüşmek üzere toplanıyor.

Bugün saat 15.00'te başlayacak olan toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. 

3 HAFTALIK TAM KAPANMA DÜŞÜNÜLÜYOR
Gazeteci Candaş Tolga Işık'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bazı kabine üyelerinin 3 haftalık kapanma önerisini desteklediğini söyledi. Işık, "Hasta sayılarında dikkate değer bir düzelme olmazsa ki olacak gibi görünmüyor- pazartesi Bakanlar Kurulu'nun ana gündemi önümüzdeki hafta başlayıp bayram sonunda bitecek tam kapanma! Konuşabildiğim Kabine üyelerinin tamamı yaklaşık 3 haftalık bu tam kapanma önerisini destekliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 362 kişi yaşamını yitirdi, 61 bin 967 yeni vaka tespit edildi. 362 can kaybı, salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.

 

tam kapanma bilim kurulu koronavirüs salgın tedbir