Bilim Kurulu'nda deprem, Prof. Dr. Alpay Azap istifa etti

TAKİP ET

Pandemi sürecinin en önemli yapılarından biri haline gelen Bilim Kurulu'nda kritik bir gelişme yaşandı. Kurulu en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Prof. Dr. Alpay Azap istifa kararı aldı.

Koronavirüs salgının başlamasıyla Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan Bilim Kurulu'nda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Bir süredir toplu istifa haberleri konuşulurken kurulun en tanınan isimlerinden biri olan Prof. Dr. Alpay Azap istifa kararı aldı.

Azap'ın istifasının arkasında, Bilim Kurulu tavsiyelerinin dikkate alınmadığı, pandemi sürecindeki yönetimin şeffaf olmadığı belirtiliyor.

NASIL AYRILDI
Bilim Kurulu resmi bir devlet görevlendirmesiyle oluşturulmadığı için Azap'ın istifası, kuruldan ayrılma bilgisini Sağlık Bakanı'na bildirmesi ve kurulun iletişim kanallarından ayrılmasıyla gerçekleşti.

Özellikle siyasilere yapılan ayrıcalıklar, kongre ve cenazelerde ortaya çıkan görüntüler Bilim Kurulu içinde tartışmaları beraberinde getirmişti.

Bilim Kurulu'nda ilerleyen günlerde yeni istifaların olabileceği belirtiliyor.

BİLİM KURULUNDA KİMLER VAR
Alpay Azap'ın istifa kararı aldığı Bilim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Tevfik Özlü, Prof. Dr. Canan Ağalar, Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile beraber Prof. Dr. Alpay Azap da yer aldı. 

ALPAY AZAP KİMDİR
1969 yılında dünyaya geldi.
1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede 2000 yılında İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı.

Prof. Dr. Alpay Azap, 2000-2001 yıllarında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2002 yılından itibaren de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzman olarak çalıştı. 2006 yılında 'doçent', 2011 yılında 'profesör' unvanı aldı. Burada öğretim üyesi olarak görevini sürdürüyor.

2010 yılında İbni Sina Hastanesi Başhekim Yardımcısı görevine getirildi. Bu idari görevi sırasında İnsan Kaynakları, Kalite Birimi, Tıbbi Malzeme Birimi, Bilgi İşlem Birimi'nde görev yaptı.

ALPAY AZAP'IN KARİYERİ
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Türk Hematoloji Derneği ve Febril Nötropeni Derneği üyelikleri bulunan Prof. Dr. Alpay Azap, 2008-2011 yılları arasında KLİMİK Derneği Yeterlilik Sınav Komisyon Sekreterliği görevini yürüttü.
Klimik Dergisi ve Infectious Diseases & Clinical Microbiology Dergisinin editörler kurulunda yer alan Prof. Dr. Alpay Azap'ın uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 28 makalesi, uluslararası bilimsel toplantılarda ikisi sözel olmak üzere 24 bildirisi, ulusal bilimsel dergilerde yayımlanmış 30'un üzerinde makalesi ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş 100'ün üzerinde sözel ve poster bildirisi bulunuyor.
Bağışıklama, sağlık bakımıyla ilişkili infeksiyonlar, infeksiyon epidemiyolojisi, bağışıklığı baskılanmış hastalarda (organ nakil alıcıları, kanser hastaları vb.) gelişen infeksiyonlar, antibiyotik direnci, grip ve yeni ortaya çıkan infeksiyonlar özel ilgi alanlarıdır.

bilim kurulu bilim kurulu istifa alpay azap kimdir alpay azap