Bilim dergisinde yayınlandı: Delta varyantına ilişkin korkutucu sonuçlar!

TAKİP ET

Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden 'Nature'da yayınlanan bir araştırma, Delta varyantına ilişkin korkutucu sonuçları ortaya çıkardı. Delta varyantının orijinal koronavirüse göre 8 kat daha tehlikeli olduğu tespit edildi.

Dünyada koronavirüse karşı aşılama sürerken, ortaya çıkan varyantlar nedeniyle vaka ve vefat sayıları artışa geçti. Dünyada baskın hale gelen Delta varyantına dair dikkat çekici bir araştırma yayınlandı.

Dünyanın en önemli bilim dergileri arasında yer alan 'Nature'da yayınlanan araştırmada Delta varyantının Covid-19 aşılarının insan vücudunda oluşturduğu bağışıklığı alt etme ihtimalinin 8 kat daha fazla olduğu tespit edildi.

Sözcü'nün aktardığına göre, araştırmada Delta varyantının AstraZeneca ve Pfizer/BioNTech aşılarının oluşturduğu bağışıklığa karşı daha dirençli olduğu belirtilirken, “Delta varyantının hızlı yayılmasının olası sebeplerinden biri bulunmuş olabilir. Bu araştırmada Delta varyantının bulaşma oranı ve aşılar ya da daha önce hastalığı geçirmiş olmaktan gelen bağışıklığı alt etme seviyesi çok daha yüksek” denildi.

KORONAYI ATLATANLARDA RİSK 6 KAT FAZLA
Hindistan başta olmak üzere birçok ülkeden bilim insanının dahil olduğu araştırmada B.1.617.2 olarak da bilinen Delta varyantının AstraZeneca veya Pfizer/BioNTech aşısının oluşturduğu bağışıklığı, orijinal virüsten ortadan kaldırma ihtimalinin 8 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Bilim insanları Delta varyantının daha önce Covid-19 olmuş ve hastalığı yenmiş kişilerde oluşan bağışıklığa rağmen enfeksiyon riskinin ise orijinal corona virüsüne oranla 6 kat fazla olduğunu duyurdu.

delta varyantı delta varyant koronavirüs korona