Bilal Erdoğan'ın lise arkadaşı Yahya Üstün, toplam 41 şirkette yönetim kurulu üyesi!

TAKİP ET

Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra 41. şirkette de yönetim kurulu üyesi oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliği yapıyordu. Üstün, THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi oldu. Böylelikle Üstün, toplam 41 şirkette yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

Bilal Erdoğan’ın mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi son dönemde eski mezunlarının hızlı yükselişiyle gündemdeydi. Dün Kartal İmam Hatip mezunu Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın yerine yine Kartal İmam Hatip mezunu Serdar Karagöz getirildi. 

36 YAŞINDA 41 ŞİRKETİN YÖNETİMİNDE
İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ve Üstün'ün eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar'ı da THY OPET'te Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığını yazdı.

Kıdık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün bilinen 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY UÇUŞ EĞİTİM VE HAVALİMANI İŞLETME AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı."



Yahya Üstün'ün yönetim kurulunda olduğu diğer 40 şirket şöyle:


yahya üstün kartal imam hatip bilal erdoğan