Bilal Erdoğan: "Ekonomik durumum iyidir, devletle işim yok"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Ekonomik durumum iyidir. Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir" açıklamasında bulundu.

Bilal Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin hazırladığı Anadolu Soruyor’ programına konuk oldu. Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Asıl işinin gıda olduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, ekonomik durumunun da iyi olduğunu belirtti.

Bilal Erdoğan, "Sonrasında bir lokanta işine girdik lisedeki arkadaşlarımla birlikte. Bugün benim mal varlığımdaki ekonomik durumum iyidir. Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir" açıklamasında bulundu.

Erdoğan şöyle konuştu:
"Ben ilk gelirime lise son sınıftayken başladım. Orada bir süre çalıştım. O zaman kat sayı mağduru olduğumuz için okulu asıyorduk, o zaman şantiyeye gidiyorduk. Daha sonra Amerika'ya gittim. Orada para kazanmak için değil ama çeşitli aktiviteler yaptım. Dünya Bankası'nda 2 yıl çalıştım. Doktoraya başladığımda asistanlık yaptım.

Ders asistanlığı yaptım. Bunun üzerine de dövizle askerlik yapma hakkı elde ettim. Bunu da yaptım. 3 yıldan fazla yurt dışından fazla çalışan kişilere tanınan bir hak. Bunu sorduğum da; ‘ben başbakanın oğluyum, gidip askerlik yapsam uygun olur mu’ diye. Dediler ‘bu hak kimde olsa kullanır’.

Sonrasında bir lokanta işine girdik lisedeki arkadaşlarımla birlikte. Bugün benim mal varlığımdaki ekonomik durumum iyidir. Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir. Aile üyeleri olarak inşaat işleri olan, devletle işi olmayan, ihaleye girmeyen yerimiz var. Bu şekilde hamdolsun kendimize gelecek gelirlerimiz var. Benim gıda işlerindeki ortaklarım bu işleri takip eder. Zamanımın çoğu vakıf işleriyle uğraşmakla geçiyor."

bilal erdoğan erdoğan akp