Biden: Yolsuzlukla mücadele konusunda anlaştık, Kara para ve paravan şirketler hükümetlere zarar veriyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden, G-7 zirvesinin kapanışında yaptığı konuşma gündeme damgasını vurdu. Biden, yolsuzluk yapan, kara para aklayan hükümetlerin olduğu imasında bulunarak mücadele edeceklerini açıkladı. Biden konuşmasının devamında Putin hakkında da çok sert açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, G-7 zirvesinin kapanış konuşmasında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Biden, G-7'yi oluşturan devletlerle "Yolsuzlukla mücadele" konusunda anlaştıklarını açıklayarak; paravan şirketler üzerinden kara para aklayan hükümetlerle mücadele edeceklerini açıkladı.

Biden'ın bu sözlerinin Erdoğan ile görüşmesinin hemen öncesinde gelmesi dikkat çekti. 

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar:

* Yolsuzlukla mücadele konusunda anlaştık. Yolsuzluk hükümetlere zarar veriyor. Paravan şirketler ve kara para aklama sorunlarına el atacağız.
* G7 demokratik değerlerin işletilmesi gereğini teyit etti.
* G7 liderlerine ABD'nin üstüne düşeni yapacağını aktardım; Masaya geri döndük. Amerika geri döndü.
* G7'den çıkan sonuçtan çok memnun kaldım. Mevkidaşlarımın birbiriyle nasıl iyi geçindiğine dair epey haber gördüm ki bu doğrudur. Amerika'nın masaya geri dönüşüne ilişkin içten bir coşku olduğunu hissettim.
* Önceki ABD Başkanı (Donald Trump) küresel ısınma diye bir sorun olmadığını düşünüyordu. Küresel ısınma bir varoluş sorunudur.

PUTİN'E SERT SÖZLER
-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası normlara uymadı.
-(Çarşamba Cenevre'de Putin'le zirvenin ardından) Tek başıma basın toplantısı düzenleyeceğim, basın önünde bir münazara şeklinde olmayacak.
-Rusya ile çatışma peşinde değiliz.
-(Putin'le zirve) Uluslararası normlarla tutarlı olmadığını düşündüğümüz eylemlere dair sorunları çözmeyi dört gözle bekliyoruz.
-Putin'e karşı çok açık sözlü olacağım.

biden biden kara para paravan şirketler yolsuzluk g7 zirvesi kapanış