Biden'ın Macron'u ağırladığı görüşmedeki tavırları tartışma konusu oldu

TAKİP ET

Biden'ın Macron'u ağırladığı görüşmedeki tavırları tartışma konusu oldu. Macron, Biden'ı birkaç kez düzeltmek zorunda kaldı.

Biden dönemindeki ilk devlet ziyareti kapsamında Washington'da bulunan Macron, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ABD ve Fransa ortak açıklama yayımladı.

Görüşmede iki ülke arasındaki derin bağların bir kez daha vurgulandığına işaret edilen açıklamada, "İki lider, güvenliğin güçlendirilmesi ve dünya genelinde refahın artırılması, iklim değişikliğiyle mücadele ve demokratik değerlerin korunması konusunda ortak vizyonu paylaştı." ifadesine yer verildi.

"BİDEN İLE MACRON ARASINDA İLGİNÇ ANLAR"

İkilinin görüşme sonrası basın toplantısı düzenlerken, Biden'ın bir anda ne yapacağını bilemeyip arkasına dönmesi üzerine Macron eliyle tekrardan önüne bakması gerektiğini ifade ettiği anlar gözlerden kaçmadı. 

İkilinin daha sonra, çevredeki insanları selamlarken Biden'ın başka yöne doğru bakarken Macron'un tekrardan dikkatini başka bir yere değil de konuştuğu kişilere vermesi de beden diline yansıyan görüntüler arasında. O ise anlar sosyal medyada gündem oldu.

İşte o görüntüler:

macron joe biden fransa abd gündem