Beyin cerrahı Merve Dumlu'nun çığlığı: "Polis ameliyattan önce beni aradı..."

TAKİP ET

Yozgat'ta bir hastanede görevli olan beyin cerrahı Merve Dumlu, sosyal medya hesabından sağlıkta şiddetin boyutlarını gözler önüne seren bir paylaşım yaptı. Dumlu'nun paylaşımı on binlerce beğeni aldı.

Son dönemde sağlıkta şiddetin artması ve sağlık personellerinin kötü çalışma şartları sıkça gündem oluyor. Hekimler eylem yaparken, şiddet olaylarında da artış yaşanıyor. Son olarak Yozgat'ta mecburi hizmetini yapan Op. Dr. Merve Dumlu, gece saatlerindeki acil ameliyatı sırasında yaşadıklarını anlattı.

Dumlu, kurşunlanma ile gelen bir hastayı ameliyata aldığı sırada polislerin kendisini arayarak "Hocam yakınlarıyla konuşacağınız zaman bizi arayın biz gelmeden konuşmayın" dediğini aktardı.

Dumlu, şu ifadeleri kullandı:
"Dün gece kurşunlanma ile gelen bir hastayı ameliyata aldım, kurşunu çıkardım. Ameliyata girmeden önce polis aradı “hocam yakınlarıyla konuşacağınız zaman bizi arayın biz gelmeden konuşmayın” dedi. Ameliyat sonrası ameliyathane önünde polis eşliğinde yakınlarına bilgi verdim.

Gece 1.30’da ameliyata girdim çıktığımda 4’e geliyordu, 5’e doğru hastaneden çıkabildim. Ameliyat boyunca hastaya bir şey olursa yakınları bana zarar verir mi diye düşündüm ister istemez. Çıkışta otoparkta yolumu keserler mi, eve kadar takip ederler mi soruları hep aklımdaydı.

Sizce ben bu sorular eşliğinde ne kadar verimli çalışabilirim? Ameliyat yaparken bunları düşünmek zorunda hissetmem ne kadar mantıklı? Hasta ya da hasta yakınıyla konuşurken polise ihtiyaç duymam sizce de rezillik değil mi? Ben bu şartlarda nasıl işimi yapabilirim?

Bu hastayı ben kurşunlamadım can almak da can vermek de benim elimde değil. İnsani şartlarda çalışmak istiyorum sadece inanın tek istediğim şey sevdiğim işi maddi manevi insani koşullarda yapabilmek yemin ederim başka bir isteğim yok.

Mecburi hizmet için ailemden 600 km ötede bir ile yollandım, yalnız yaşıyorum, devlet adına çalışıyorum. Kendimi bu kadar korunmasız hissetmemem lazım, hem kadın olarak hem doktor olarak beni koruması gereken insanlara bunun için yalvarmamam lazım, gerçekten çok yoruldum artık."

beyin cerrahı ameliyat doktor hekim sağlık hastane merve dumlu sosyal medya