Beyaz TV, Zihni Çakır ve Latif Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tazminat ödeyecek!

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ'nin su sayacı ihalesi hakkında yayınlar yapan Beyaz TV ile programları yapan Zihni Çakır ve Latif Şimşek'e yargıdan tokat gibi bir karar geldi. Mahkeme, 'gerçeklik ilkesine uygun hareket edilmediği ve eleştiri sınırlarının aşıldığı" gerekçesiyle Beyaz TV, Çakır ve Şimşek'in 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

22 Haziran 2021 ‘de Beyaz TV’de yayınlanan “Dinamit” isimli programda, ASKİ’nin sayaç alımı konusunda iftira dolu açıklamalar yer almıştı. Bunun üzerine ASKİ genel Müdürlüğü; Beyaz TV, Latif Şimşek ve Zihni Çakır hakkında tazminat davası açmıştı.

Dava sonucunda mahkeme, “gerçeklik ilkesine uygun hareket edilmediği ve eleştiri sınırlarının aşıldığı gerekçesiyle Çakır ve Şimşek’in 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

“USÜLSÜZLÜK YOK, İHALE YAYINDAN 12 GÜN ÖNCE İPTAL EDİLMİŞ”
Mahkemece verilen kararda, ASKİ’nin su sayacı ihalesinin yasalara uygun yapıldığı, ihaleye itiraz olmadığı, Kamu İhale Kurumunca da ihalenin inceleme ve belirlemesinin bulunmadığı, yayından 12 gün önce ihalenin iptal edildiğinin anlaşıldığı vurgulandı.

ZİHNİ ÇAKIR ERGENEKON KUMPASINDA TANIKTI

Kendisini "Gazeteci" olarak ifade eden Zihni Çakır, FETÖ'nün Türk ordusuna kurduğu Ergenekon kumpasında 'tanık' olmuştu. Çakır, FETÖ'den tutuklu olan savcı Mehmet Ali Pekgüzel’e 25 Şubat 2008 günü verdiği “tanık” ifadesinde Ergenekon’un “Bir numarası”nı tanıdınığı belirterek nasıl biri olduğunu tarif etmişti.

Çakır, dolandırıcılık suçundan 1998, 2001 ve 2006 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nce gözaltına alındı. 1999’da açılan davadan aldığı ceza 2001 yılında kesinleşen Çakır, 24 Mayıs 2008’e kadar yakalanamadı. 25 Mayıs 2008’de ise tutuklandı.

Ankara Sincan Kapalı cezaevinde kalan Çakır, FETÖ'nün kumpasına daha Ergenekon adı konulmadan “Ergenekon’un Çöküşü 1-2” adlı kitaplar yazdı.

Zihni Çakır, “Kod Adı Darbe” kitabında ise daha ortada iddianame yokken, Ümraniye’de bulunduğu iddia edilen el bombalarının fotoğrafları koymuştu.

 

 

Zihni Çakır ABB ASKİ Ankara Beyaz TV Latif Şimşek