Beşiktaş'ın teknik direktörü belli oldu: Valerien Ismael'le anlaşıldı

TAKİP ET

Beşiktaş, Önder Karaveli yönetiminde yaşadığı düşüşün ardından teknik direktör konusunda harekete geçti. Siyah Beyazlıların Valerien Ismael'le 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'dan açıklama geldi.

Süper Lig'de 3 haftadır galibiyeti bulunmayan Beşiktaş'ta Önder Karaveli döneminin sonu geldi. Siyah Beyazlılar, son olarak West Bromwich Albion'da görev yapan Valerien Ismael ile büyük oranda anlaşma sağladı.

Beşiktaş, Trabzonspor maçına yetiştirmeyi düşündüğü Fransız teknik adam ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Beşiktaş, Valerien Ismael ile 1+1 yıllık sözleşme düşünürken, sözleşmedeki opsiyon yılı siyah-beyazlı kulübe ait olacak. Beşiktaş, görüşmelerine devam ettiği 46 yaşındaki Valerien Ismael'e 750 bin euro yıllık ücret ödeyecek.

SPORTİF DİREKTÖR KONUŞTU
Fanatik'e konuşan Ceyhun Kazancı, şöyle dedi:
"Ben Valerien İsmael ile her konuda anlaştım. Süre konusunda sıkıntı yok. Eğer Başkanımız Ahmet Nur Çebi onay verir ise hemen takımın başına geçecek. Süreç uzarsa da Önder hocamız ve Mehmet Ekşi hocamız buradalar. Önder hoca teknik ekip içinde olacak."

VALERIEN ISMAEL KİMDİR?
28 Eylül 1975 Fransa doğumlu olan Valerien Ismael, şu an kulüpsüz durumda bulunuyor. Kariyerinde iki kupa sevinci yaşayan Ismael, bu kupaların ikisini de Almanya'da kazandı.

2009 yılında Hannover formasıyla futbolculuk kariyerini noktalayan Ismael, aynu kulüpte Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra Hannover 96'nın 2. takımında teknik direktörlük kariyerine adım attı.

Valérien Ismaël daha sonra teknik direktörlük kariyerinde sırasıyla Nürnberg, Wolfsburg, Apollon Smyrnis, LASK ve Barnsley takımlarında görev aldı. Fransız teknik adam son olarak 21/22 sezonunda West Bromwich'i çalıştırdı.

Valérien Ismaël West Brom kariyerinde 29 maçta 1.55'lik puan ortalaması yakalamış ve 6 ay görevde kalmıştı.

 

beşiktaş ceyhun kazancı futbol önder karaveli spor teknik direktör