Beşiktaş, Barcelona'nın yıldızı Pjanic'i transfer etti! Pjanic kimdir?

TAKİP ET

Transfer sezonunun bitimine dakikalar kala Beşiktaş yönetimi transferde son dakika bombası yarattı. Transfer sezonuna damga vuran Siyah-beyazlı ekip; Batshuayi, Ghezzal ve Alex Teixeira transferlerinin ardından Barcelona'da forma giyen 31 yaşındaki Miralem Pjanic'i bir sezonluğuna kiraladı. 

Transfer sezonunda kadrosuna kattığı isimlerle şampiyonluğun güçlü adayı haline gelen Beşiktaş, sezona damga vuran Batshuayi, Ghezzal, Alex Teixeira ve Miralem Pjanic için yalnızca 3 milyon Euro ödeme yaptı. İşte Beşiktaş’ın transfer sezonundaki merak edilen hamleleri…

Beşiktaş taraftarının büyük bir coşkuyla kutladığı Barcelonalı oyuncu Pjanic transferinin etkisi hala devam ederken Kara Kartal, bu sezon kadrosuna kattığı Batshuayi, Ghezzal, Alex Teixeira ve Pjanic için sadece 3 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız oyuncuların satın alındığı kulüpler içinse kulüpler toplamda 234 milyon Euro bonservis öderken 4 yıldız için Kara Kartal'ın sadece 3 milyon Euro bonservis ödemesi beğeni topladı. 

PJANİC, KARİYERİNİN ZİRVESİNİ ROMA’DA YAŞADI
Barcelona’dan bir yıllığına kiralanan Pjanic, kariyerinin en parlak dönemini Roma formasıyla yaşarken 185 maçta 30 gol, 44 asist yaptı.  Boşnak futbolcu, Juventus'ta ise178 maçta 22 gol, 41 asist; Lyon'da 121 maçta 16 gol, 21 asist; Metz'de 38 maçta 5 gol, 2 asistle oynadı. Barcelona'da 30 maçta henüz gol ve asist katkısı sağlayamazken Beşiktaş’a senelik 2 milyon 750 bin Euro ücretle kiralandı. 

2014 yılında Bosna'da yılın futbolcusu seçilen yıldız oyuncu, 4 kez İtalya Serie A'da şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Ayrıca Bosna Hersek Milli Takımı ile 101 maçta 15 gol atmayı başardı.

PJANİC TRANSFERİNE AVRUPALI FUTBOLSEVERLER ŞAŞIRDI
Barcelona ekibi, sosyal medya hesabından Pjanic’in Beşiktaş ile anlaştığını duyurması üzerine bazı Avrupalı futbolseverlerden de dikkat çekici yorumlar geldi. İşte o yorumlardan bazıları; 

 

beşiktaş pjanic transfer barcelona süper lig futbol spor