Beşiktaş '3 puan' kararını kabul etmedi, UEFA'ya gidiyor

TAKİP ET

Beşiktaş, TFF'nin deprem sonrası ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep'in kalan maçlarında rakiplerine 3 puan yazılmasına itiraz etti. Siyah Beyazlılar, TFF'nin kararını UEFA'ya taşıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Depremin ağır yıkıma neden olduğu Hatay ve Gaziantep'te de futbol takımları Süper Lig'den çekildi.

Hatayspor ve Gaziantep'in Süper Lig'den çekilmesinin ardından TFF, sezonun geri kalan kısmında bu takımlarla oynaması gereken ekiplere direkt 3 puan verileceğini belirtilmişti. Bu duruma itiraz eden Beşiktaş, somut adım atmaya başlıyor.

BEŞİKTAŞ KONUYU UEFA'YA TAŞIYOR

Fanatik'te yer alan habere göre, Beşiktaş, TFF'nin Hatayspor ve Gazintep FK'nin kalan maçlarında rakiplerine 3 puan verilmesi yönündeki kararını UEFA'ya taşıyor. Siyah-beyazlı yönetim sadece sezonun geri kalanında değil, tümünde Hatayspor ve Gaziantep FK'nın oynadığı maçların geçersiz sayılmasını istiyor.

Almanya'da geçen yıl yaşanan sel felaketi sonrası Almanya 3. Ligi'nde mücadelede eden Münih Türkgücü'nün tüm maçları geçersiz sayılmıştı. Siyah-beyazlı yönetim yapacağı başvuruda bu durumu da örnek olarak gösterecek.

Beşiktaş UEFA