Benzin ve motorin zammına CHP'den peş peşe tepki

TAKİP ET

EPGİS, benzine 39, motorine 32 kuruş zam yapıldığını açıkladı. Akaryakıt zammına CHP'li vekillerden peş peşe tepki geldi.

EPGİS, benzin ve motorine zam geldiğini açıkladı. EPGİS tarafından yapılan açıklamada, ''02 Şubat 2022 (bu gece yarısından) tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 39, motorinde 32 kuruş'' ifadesi kullanıldı. CHP'li vekiller, zam haberini paylaşarak tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, zamlar hakkında "Ucube Şahsım Yönetimi 'Zam' ve 'Zulüme' devam ediyor. Akaryakıta bir zam daha…" dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir "1 dolar, 18 liradan 13 liralara düştü. Fakat hükümet zamlara hız kesmeden devam ediyor. Akaryakıta bu gece bir zam daha yapıyorlar; benzine 39 kuruş, motorine ise 32 kuruş zam gelecek. Akaryakıta zam demek iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Zamlar sebep enflasyon sonuçtur" açıklamasında bulundu.

"ÇEKİN ELLERİNİZİ VATANDAŞIN CEBİNDEN!" 
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise zamlar hakkında yaptığı paylaşımda "Çekin ellerinizi vatandaşın cebinden!" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal zamma "ZAM... ZAM... ZAM..." şeklinde tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Türkiye yönetilemiyor, fatura vatandaşa çıkıyor" dedi.

akaryakıt benzin motorin chp