Belçika'dan skandal talep: "Türkiye'yle Suriyeliler için yapılan anlaşma genişletilsin, Afganları da kapsasın!"

TAKİP ET

Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi, mülteci sorununa dahil Türkiye'yi ilgilendiren skandal bir açıklama yaptı. Mehdi, AB'nin Türkiye ile Suriyeli mülteciler için yaptığı anlaşmanın genişletilerek Afganları da kapsamasını istedi. 

Türkiye’ye kaçak şekilde giren mülteciler, Türkiye’nin demografik yapısı için büyük sorun olmaya devam ederken Batı’dan gelen skandal açıklamalar bitmek bilmiyor. ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamadan sonra şimdi de Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi benzeri bir açıklama yaptı. 

Mehdi "Diğer AB ülkeleriyle birlikte Avrupa Komisyonu’na bir mektup yazdık. Endişelerimizi dile getirdik ve gelecekte mülteci akınlarıyla başa çıkmak için yeni yönergeler sunulmasını istedik" dedi.

AB HUZURA KAVUŞSUN DİYE TÜRKİYE, AFGANLAR İÇİN 3. ÜLKE YAPILIYOR 
Bakan Mehdi, Suriyeli mülteciler için yapılan Türkiye Anlaşması’nın Afgan mültecileri de kapsayacak şekilde genişletilmesini önerdi. Mehdi, “Önce bu insanlar bölgede hoş karşılanmalı. Bunun için de savaştan kaçan göçmenlere yakın çevrede koruma sağlanması önemlidir. Türkiye'yi Afganlar için güvenli bir üçüncü ülke haline getirmek, göç akışlarını yönetmemize yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Mehdi, Türkiye Anlaşması için “Türkiye'ye sığınan ve daha sonra sağlam mülteci statüsü alan Suriyelilere daha iyi koruma sunmamızı sağlıyor. Yeterli korumadan faydalanabilmeleri için bu anlaşmanın Avrupa düzeyinde Afgan mültecilere nasıl genişletilebileceğini araştırmalıyız” şeklinde konuştu.

belçika avrupa birliği ab türkiye afgan suriyeli göç