Bekir Pakdemirli, ormanlar için 4 ay önce ne demişti? "Yangına hassas..."

TAKİP ET

Türkiye'nin dört bir yanına çıkan ve hâlâ kontrol altına alınamayan yangınlar sürerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'Yeşil Vatan' ilan ettiği ormanlık bölgeleri 24 saat boyunca İHA'lar ile gözetim altında tutularak yangına hassas ormanların korunduğunu belirten paylaşımı gündeme geldi. 

Orman yangınları 1 haftaya yakın bir süredir devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin nisan ayında yaptığı paylaşım dikkat çekti. Pakdemirli, 4 ay önce yaptığı paylaşımında “Yeşil Vatan’ı 24 saat İHA’lar ile takip ediyoruz. 2021 yılında Adana, Antalya, İzmir ve Muğla’da konuşlanacak 4 adet İHA ile yangına hassas tüm bölgelerimizi gözetleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İHA’LARLA 7/24 KORUNAN BÖLGELERDE YANGIN ÇIKTI
Pakdemirli, nisan ayında yaptığı paylaşımda “2021 yılında Adana, Antalya, İzmir ve Muğla’da konuşlanacak” diyerek 4 adet İHA’nın gözetimde olacağını duyurmasına karşın Adana, Antalya, İzmir ve Muğla’da art arda orman yangınlarının çıkması dikkat çekti. 

Pakdemirli, 4 adet İHA’nın 24 saat gözetimde olarak yangına hassas orman bölgelerinin korunacağını belirtmesine rağmen İHA’larla gözetlenen bölgelerde art arda çıkan yangınlara, yerel halk kendilerine yardım edilmediği için ve bazı bölgedeki yangınların hâlâ kontrol altına alınamadığı için tepki göstermişti. 

YANGINA HASSAS ORMANLARI BAYRAKTAR AKINCI DA 7/24 GÖZLEMLİYOR
Yangınların art arda çıkmasından sonra Baykar'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Orman Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün Bayraktar TB2 İHA’ların da7/24 ormanları gözlemeye devam ettiği söylendi. 

 

bekir pakdemirli orman muğla antalya iha