BBP'nin Afganistan kökenli vekil adayının Farsça reklam kampanyası dikkat çekti

TAKİP ET

Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri öncesi siyasiler propaganda çalışmalarına devam ediyor. Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi'nin Afganistan kökenli milletvekili adayı İzzet Sadat'ın Farsça reklam kampanyası dikkat çekti.

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine sayılı saatler kaldı. Seçim yasakları öncesinde siyasiler propaganda çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak Türkiye'de göç hareketleri, kaçak girişler, sığınmacı sorunu ve oy kullanacak yabancı seçmen konusu gündemdeki yerini koruyor.

Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Afganistan kökenli İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı İzzet Sadat'ın reklam kampanyası dikkat çekti.

1986 yılında Afganistan'ın Faryab şehrinde doğan ve 20 yıl önce Türkiye'ye gelerek vatandaşlık alan Sadat, reklam kampanyasını Farsça paylaştı.

Sadat'ın paylaştığı görüntülerde Farsça "Türk vatandaşlığınız var mı? Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde Erdoğan'a ve hemşehriniz İzzet Sadat'a oy veriyorsunuz" ifadeleri yer aldı.

Reklam filminin devamında "Nasıl oy kullanacağınızı bilmiyor musunuz? Seçim günü Cumhurbaşkanı adayları için bir, Milletvekilliği seçimleri için bir oy vereceksiniz. Erdoğan'ı desteklemek için 'Evet' seçeneğini bu şekilde işaretleyin. İkinci pusulada İzzet Sadat'ı desteklemek için Büyük Birlik Partisi'ne 'Evet'i bu şekilde etiketleyin" ifadelerine yer verildi.

İşte Afganistan uyruklu İzzet Sadat'ın Farsça reklam filmi:

BBP Afganistan Farsça reklam seçim