Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

TAKİP ET

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek olan kahvede vergi düşürüldü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı.

Karara göre, ithal edilecek olan buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimekte gümrük vergisi yılbaşına kadar yüzde 0 olarak uygulanacak. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek olan kahvede gümrük vergisi yüzde 11'den yüzde 6'ya düşürüldü.

Kararda, "Dünya genelinde yaşanılan Covid-19 hastalığı nedeniyle hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi ve spekülatif fiyat hareketlerine meydan verilmemesi amacıyla, buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ile kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve nohut için uygulanan gümrük vergisi oranları 1 Ocak 2022 tarihine kadar yüzde 0 olarak uygulanacaktır" denildi.

tarım bakliyat kahve gümrük vergisi vergi erdoğan