Baydöner'den çok konuşulan reklam filmi: İktidara böyle gönderme yaptılar

TAKİP ET

Restoran zinciri Baydöner'in Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı son reklam filmi gündeme oturdu. Hayat pahalılığına ve sosyal konulara değinilen reklam filmindeki göndermeler dikkat çekti.

Restoran zinciri Baydöner, ‘Dertsiz Masa Örtüsü’ adıyla yeni reklam filmini yayınladı. Baydöner'in reklamda değindiği ifadeleri se sosyal medyada gündem oldu.

Yayınlanan reklam filminde Türkiye’deki hayat pahalılığına vurgu yapılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak döneminde uygulama konan kalıcı yaz saati uygulaması, akaryakıt zamları gibi pek çok konuya gönderme yapıldı.

Reklam filminde kullanılan ifadeler şu şekilde:
“Bütün kış karanlıkta kalktık’ demeyelim de ‘Alışa alışa uyandık’ diyelim. ‘Herkes yurtdışına taşındı’ demeyelim de ‘Avrupalı çok tanıdığım var ya’ diyelim. ‘Ya ligin bile tadı kalmadı’ demeyelim ‘Başka hobiler ediniyoruz’ diyelim. Yani, şey… ‘Depoyu fulleyelim’ demeyelim, onu kim diyebilir, ‘Trafik kalmadı’ diyelim. ‘Hahyhhh’ demeyelim ‘İncinmişiz’ diyelim. ‘Büyük dertlerimiz var’ demeyelim de ‘Gündelik dertleri dert edemiyoruz’ diyelim. Yalnızca onun ‘dertsiz’ olabildiği şu günlerde; bir araya gelince dertlerin paylaşılarak hafiflediği Ramazan sofralarına vesile olabiliyorsak ne mutlu. Gelin beraber Baydöner’de buluşalım.”

 

baydöner reklam reklam filmi akp ramazan hayat pahalılığı ekonomi