Batuhan Çolak: "KPSS sınavının tekrarlanması gerekir"

TAKİP ET

KPSS'de sorulan onlarca sorunun Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapları ve ders videolarındaki sorularla aynı olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "KPSS sınavının tekrarlanması gerekir" dedi.

Hafta sonu gerçekleştirilen KPPS Lisans sınavında sorulan sorular ile Yediiklim Yayınları'nın deneme kitaplarındaki soruların birebir aynı olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada infial yaratan olaya ilişkin resmi makamlardan açıklama gelmezken tepkiler çığ gibi büyüdü.

"KPSS'NİN TEKRARLANMASI GEREKİYOR"

Gazeteci Batuhan Çolak, Twitter hesabından paylaşım yaparak "KPSS sınavında yaşanan skandalın görmezden gelinebilir bir yanı yok. Bir kişi bile bu soruların varlığından haberdarsa iptali gerekir. Zaten tespiti de mümkün değil. KPSS'nin tekrarlanması gerekiyor" dedi.

Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası da 2022 KPSS sorularının yayınevinin sorularıyla aynı olması üzerine harekete geçti. Sendika, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

SORULAR BİREBİR AYNI

Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda, Yediiklim imzasını taşıyan deneme sınavı ile ilgili soruların KPSS'de sorulduğu ve şık seçeneklerinin bile birebir aynısı olduğu görülüyor.

KPSS iptal mi edilecek? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Onlarca soru, Yediiklim Yayınları'nın denemeleriyle aynı çıktı

Tepkilerin çığ gibi büyüdüğ olayla ilgili #KPSSdeİkinciFETÖskandalı etiketi Twitter'da ilk sıraya yerleşti.

"FETÖ'DE YOK BU SORULAR NEREDEN ÇIKTI"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS sorularıyla ilgili açıklama yaptı. Kaya, "Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20’si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı" dedi.

 

 

KPSS Yediiklim Yaıynları KPSS soruları KPSS 2022 KPSS Lisans