Batuhan Çolak, İstanbul'da yabancı seçmene yönelik yapılan propaganda görüntülerini yayınladı; Arapça metinler, hediyeler...

TAKİP ET

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKP'nin İstanbul'da oy kullanacak yabancı uyrukluların evlerine çanta gönderdiğini ve içinden Arapça nasıl oy kullanılacağı anlatan kitapçık çıktığını söyledi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor.

8 gün sonra gerçekleştirilecek seçimler öncesi siyasi partiler propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim döneminin en çok tartışılan konularının başında gelen "Yabancı uyruklu seçmenlere" ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'nin İstanbul'daki yabancı uyruklu seçmenlerin evine gidip çanta verdiğini söyledi.

Çolak, çantadan boyama kitabı ve broşür çıktığını, broşürde ise Arapça nasıl oy kullanılacağının anlatıldığını belirtti.

İşte Batuhan Çolak'ın paylaşımı ve AKP'nin dağıttığı broşürler:

 

İstanbul Büyükçekmece'de Cumhuriyet gazetesinin sokak röportajında konuşan Iraklı bir kadın, Türk vatandaşı olduğunu ve seçimlerde oy kullanabileceğini söyledi. Iraklı kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini söyledi.

@cumhuriyet_gazetesi Seçimlerde oy kullanacağını söyleyen Iraklı kadın: Tayyip Erdoğan... #cumhuriyet #cumhuriyetgazetesi #gündemtiktok #sokakroportaji #fyp ♬ original sound - Cumhuriyet Gazetesi

AKP İstanbul Arapça broşür yabancı uyruklu seçmen seçim