Batuhan Çolak için '301'den yargılansın' talebi: Sosyal medyada Çolak'a destek çığ gibi büyüdü!

TAKİP ET

Jandarma Genel Komutanlığı, sınırdan kaçak geçişlerle ilgili haber yapan Gazeteci Batuhan Çolak hakkında 301'den yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Çolak, "Bu hassasiyeti, kaçaklar ve kışlalara lüks araçlarla girenleri engelleme konusunda görmek isteriz" dedi.

Türkiye’de sığınmacılar ve kaçak geçişlerle ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korunuyor. Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sınırdan kaçak geçişler ve ülke içindeki sığınmacı sorunuyla ilgili son dönemde çok sayıda haber yapmıştı.

Konuyla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı, Batuhan Çolak hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Suç duyurusu metninde, Çolak’ın yapmış olduğu haberlerden dolayı Anayasa’nın 301.Maddesinden yargılanması talep edildi.

Karakolda ifadesini verdikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Çolak, şu ifadeleri kullandı:
"Kaçak geçiş görüntülerini yayınladığımdan ötürü, Jandarma Genel Komutanlığı suç duyurusunda bulunmuştu. Karakolun önünden yazıyorum. İfademizi verdim suçlamalar ağır, ayıp ettiler. Bu hassasiyeti, kaçaklar ve kışlalara lüks araçlarla girenleri engelleme konusunda görmek isteriz.

En acısı da, Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda 301.maddeden yargılanmamı istiyor. Vay arkadaş, vay be... Şu ülkede bebek katillerini övüp, askere katil diyenleri akil yaptılar, hiçbir şey olmadı, hatta vekil oldular. Bize gelince 301.madde öyle mi? Yazık, çok yazık."

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK
Sosyal medyada #BatuhanÇolakYalnızDeğildir etiketiyle Batuhan Çolak'a destek için binlerce tweet atıldı. Kısa sürede Türkiye gündemine giren konuyla ilgili destek mesajları atılmaya devam ediyor.








 

batuhan çolak kaçak geçiş jandarma yargılama suç duyurusu