Batuhan Çolak, Beşiktaş'taki gasp çetesinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi

TAKİP ET

Beşiktaş'ın en merkezi noktasında yaşanan olay Türkiye'nin gündemine oturdu. Eğlenmek için bir mekana giden 1'i kadın 4 kişinin mekan çıkışı yolu kesildi. Mendil satma bahanesiyle yanlarına yaklaşan grup para isteyip küfür etti. Gerginlik büyüdü, kavga çıktı. Çıkardıkları bıçakla 4 kişiyi yaraladılar. Gasp çetesinin karakolda ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılması tepki çekti.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Beşiktaş'ta yaşananlara dikkat çekti. Çolak, paylaşımında Beşiktaş'ın en merkezi yerinde yaşanan olayın güvenlik kamerası görüntülerini paylaşırken yaşananlara tepki gösterdi.

Çolak, paylaşımında şu ifadaleri kullandı:

GASP ÇETESİ

Görüntüler Beşiktaş'ın merkezinden. Mekandan çıkan biri kadın 4 kişinin önü mendil satıcıları tarafından kesiliyor. Para isteyip, küfür ediyorlar. Tartışma büyüyor. Bir kısmı çocuk gibi gözükse de çete olmuşlar. Para istenen 4 kişi bıçaklandı. Bıçaklayan çetenin hepsi serbest.

KARAKOLDA TUTULUP SERBEST BIRAKILDILAR

Bölgedeki esnaf ve işletmeciler de bu gruplardan çok rahatsız. Gözlerine kestirdiklerini zorla gasp ediyorlar. Görüldüğü gibi rahatlar. Sokak ortasında insanları acımasızca bıçaklayıp, karakolda 1 saat tutulup serbest kalıyorlar. İstanbul'un birçok noktasında bu çeteler var.

Kimisi otoparkçı, kimisi dilenci, kimisi başka bir kılıkta insanları gasp edip, hayatlarına kast edebiliyorlar. Polisler de sıkılmış sanırım ve hepsini tanıyorlar. Aldıkları serbest kalıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Böyle bir durumda kendimizi korusak suçlu oluruz.

ORMAN KANUNLARI MI GEÇERLİ

Orman kanunları geçerliyse herkes ona göre hareket etsin. Ama yok değilse insanların huzur ve güvenliğini sağlaması gerekenler anayasal görevlerini yerine getirmek durumunda.

NE OLMUŞTU

Olay, İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Çarşı Mumcu Bakkal Sokağı’nda 2 Kasım Çarşamba saat 01.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, bir grup saldırgan, eğlence mekanında çıkan biri kadın 4 kişinin önünü kesti. Kendilerinden para isteyen grup, isteklerini reddeden 4 kişiye saldırdı.

Neye uğradığını şaşıran kadın ile 3 erkek yere düşerken, çocuk yaştaki kızlı erkekli grup, tekme ve tokatlarla vurmaya başladı. Saldırıya uğrayan kişiler can havliyle kaçmaya çalışırken, saldıran gruptakilerden bazıları bellerinden çıkardıkları bıçakla 4 kişiyi yaraladı.

Esnafın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Eğlence mekanlarındaki müşterileri de sık sık rahatsız ettikleri belirtilen, esnafın şikayetlerine rağmen haklarında işlem yapılmadığı öğrenilen çocuk yaştaki grubun para istedikleri kişilere sokak ortasında saldırıp, bıçakladığı anlar güvenlik kamerasına da yansıdı.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kaymakamlığı konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, şahısların yakalanmasına rağmen serbest bırakılmalarına vurgu yapıldı.