Batuhan Çolak, Babala TV'de Gergerlioğlu'na PKK'lıların F tipi cezaevinde kazdığı tüneli, kamuoyundan neden gizlediğini sordu

TAKİP ET

Gazeteci Batuhan Çolak, PKK'lı teröristlerin F tipi cezaevinden tünel kazıp kaçmaya çalıştıklarını ortaya çıkardı. Çolak, olayı "Mahkumların yerleri değiştiriliyor, aileleri zor durumda" diye aktaran HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Babala TV'de "PKK'lı olduklarını ve tünel kazdıklarını neden anlatmadın" diye sordu.

Gazeteci Batuhan Çolak, Ekim 2021'de PKK'lı teröristlerin, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezevi'nden 40 metrelik tünel kazarak kaçmaya çalıştıklarını ortaya çıkardı.

İhbar üzerine son anda yakalanan PKK'lı teröristler, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki cezaevlerine sevk edildi.

Çolak, sözkonusu olayı, "Mahkumların yerleri değiştiriliyor, aileleri zor durumda" diye aktaran HDP'li Ömer Faruk Gergerliğioğlu'na Oğuzhan Uğur'un Babala TV'deki Mevzular Açık Mikrofon programında sordu.

Batuhan Çolak, Gergerlioğlu'na sorusunda şu ifadeleri kullandu:

"Gergerlioğlu'nun, 24 Ekim tarihinde üst üste basın açıklamaları olmuştur. Kırıkkale Yüksek F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinden mahkumların bir gece ansızın eşyalarını toplamaya müsaade edilmeden başka yerlere sevk edildiğini mahkumların ve ailelerin çok zor durumda olduğunu, nakledilen mahkumların insani ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını eşyaları bile toplayamadığı için zor durumda olduklarını bunu insanlar sığmayacağı söylemişti. Ben konuyu araştırdım ancak, Gergerlioğlu'nun anlattığının çok ötesinde bir durumla karşılaştım

Yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevine bir ihbar geliyor, covid dönemi olduğu için cezaevlerinde bir süre arama yapılmadığı dönemler (bu ihbar) üzerine koğuşlarda arama yapılıyor ve 40 metrelik bir tünel bulunuyor. Ana tünel ve dahası bu ana tünel diğer koğuşlardan yan tünellerde bağlantı kurulmuş. Yani kaçış bir başladığı zaman yaklaşık 100 kadar mahkum rahatlıkla firar edebilecek. Dahası bu tüneli kazanlar örgütün silahlı eylemlerine katılmış olan teröristlerdir. Gergerlioğlu bunları dile getirmiyor.

Şimdi Gergerlioğlu'na soruyorum; Kamuoyunu neden manipüle etti? 'Bilmiyorum, haberim yoktu' diyebilir. Peki o zaman mahkumların cezaevinde yatacakları yastığın varlığından yokluğuna kadar hikayelerine hakim olan biri nasıl oluyorda bunların PKK'lı terörist olduğunu nasıl bilmiyor? Bunu biliyor diyelim, bu kişilerin neden apar topar sevk edildiğini ve bu tünelin varlığını neden bilmiyor, neden söylemiyor, neden açıklamıyor? Yaklaşık 100 kadar mahkum rahatlıkla firar edebilecek. Dahası bu tüneli kazanlar örgütün silahlı eylemlerine katılmış olan teröristleri Gergerlioğlu dile getirmiyor."

GERGERLİOĞLU: SONRADAN HABERİMİZ OLDU

Batuhan Çolak'ın sorusuna yanıt veren Gergerlioğlu ise "Daha sonradan haberim oldu" dedi.

Gergerlioğlu, "Cezaevi yetkilileri daha sonradan aylar sonra bu konuda bir bir açıklama yaptı. 'Tünel olduğu için bu sevkleri yaptık' dediler, bizim de sonradan haberimiz oldu" şeklinde konuştu. 

Batuhan Çolak Babala TV Ömer Faruk Gergerlioğlu PKK F Tipi