Batı'nın çirkin yüzü! Penaltı kaçıran siyahi futbolculara binlerce ırkçı mesaj!

TAKİP ET

İngiltere, EURO 2020 finalini Wembley'de İtalya'ya penaltılar sonucunda kaybederken 118. dakikada penaltılar için oyuna alınan Rashford ve Sancho, penaltı vuruşlarını gole çeviremeyince oyuncuların sosyal medya hesaplarına ırkçı ifadeler bulunan binlerce mesaj gönderildi. 

EURO 2020 finalinde İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele 1-1’lik beraberlikle sonuçlanınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına giden karşılaşmada kazanan taraf İtalya oldu. 

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, penaltılara kısa bir süre kala oyuncu değişikliği yapıp penaltı vuruşları için Marcus Rashford ve Jadon Sancho'yu oyuna aldı. İngiltere'de, Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken penaltılar için oyuna alınan Rashford, Sancho ve Saka penaltıyı gole çeviremedi. 

Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu. Gareth Southgate'in penaltı kumarı işe yaramazken maçın ardından Rashford, Sancho ve Saka'nın sosyal medya hesaplarına ırkçı saldırılarda bulunuldu.

FEDERASYONDAN KINAMA AÇIKLAMASI
İngiltere Futbol Federasyonu söz konusu mesajları kınayan bir açıklama yayınladı. Metinde İngiliz oyunculara yöneltilen ırkçı saldırı nedeniyle yaşanan üzüntü dile getirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iğrenç davranışın arkasında yer alan kişileri takımın taraftarı olarak görmüyoruz. Oyuncularımıza her anlamda destek vermeyi sürdüreceğiz ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.
Sosyal medya firmaları bu konuda bir adım atıp, bu gibi davranışları gerçekleştirenleri siteden uzaklaştırmalı ve yargı nezdinde gereken delilleri sağlamalı.”


 

uefa futbol ingiltere italya